herdenkingshanger
Regter-Esser, al meer dan 150 jaar een begrip in Roermond.
Vroeger als exclusieve juwelierszaak op de Schoenmakersstraat, tegenwoordig als juwelenatelier met showroom gelegen achterin de historische stadstuin van het monumentale pand op de Steegstraat, een zijstraat van het Wilhelminaplein richting Swalmerstraat.
Bij mij kunt u tegenwoordig gewoon gezellig aan de werkbank in mijn atelier kijken hoe schitterende juwelen met de hand gemaakt worden.
Ik wil u daarom van harte uitnodigen om eens op bezoek te komen in mijn juwelenatelier op de Steegstraat 7b in Roermond.

Diamantzetter

Ik ben naast juweeldesigner ook een zeer vakbekwame diamantzetter, dit vak heb ik 28 jaar geleden op de diamantbeurs in Amsterdam geleerd, nadat ik de opleiding als goudsmid in het bekende Schoonhoven had gevolgd.

Diamanten zetten op dit niveau wordt nog maar door 1 of 2 personen in Nederland uitgeoefend, heel uniek dus.
Hierdoor kunnen er bij juwelenatelier Regter-Esser aparte ontwerpen gemaakt worden, in combinatie met briljanten of kleurstenen.

Eigen gietmachine

Tevens is er zelfs een eigen gietmachine in het atelier aanwezig, waardoor een sieraad van grondstof tot uniek persoonlijk juweel geheel in eigen huis voor u op maat gemaakt kan worden. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek kunt u juwelen/trouwringen passen en bekijken die door mij persoonlijk gemaakt zijn.
De juwelen die rondom de werkbank in mijn atelier tentoongesteld staan, bieden u de mogelijkheid om uw smaak te ontdekken.

Professioneel advies

Ik geef dan mijn professionele advies over wat wel en niet door u gedragen kan worden, want een sieraad is iets heel persoonlijks en iedereen is verschillend. Daarna wordt er, geheel vrijblijvend natuurlijk, eerst het uiteindelijk besproken ontwerp voor u in was op maat gemaakt, zodat u eerst een wasmodel kunt passen en zien voordat u beslist. Uit ervaring blijkt dat dit beter werkt, dan het bekijken van een ontwerp vanaf een tekening. Uw eigen idee of mening kan dan nog altijd gemakkelijk aangepast worden, waardoor het juweel/trouwring nog persoonlijker wordt voor u.
Krijgt het ontwerp uw goedkeuring, dan pas wordt er een prijs besproken. U kunt in alle prijsklassen bij juwelenatelier Regter-Esser terecht.

Oud goud

Ook is het mogelijk dat uw oude sieraden meegegoten worden, waardoor de prijs natuurlijk aantrekkelijker wordt, omdat u zelf de grondstof aanlevert. Denk hierbij aan (gedateerde) juwelen van uw (groot)ouders. Dit maakt het juweel extra persoonlijk. Laat het oude goud weer stralen!